20/06/2022

Dovolená s karavanem vyžaduje patřičnou přípravu! 

Karavan. Jedni ho milují, druzí nenávidí. Kempování zkrátka rozhodně není pro každého. Především vyžaduje pečlivou přípravu. I opomenutá maličkost může ve finále představovat velký problém. 

Typickým příkladem jsou kolíčky a šňůra na prádlo, bez nichž si ty mokré ručníky a plavky prostě neusušíte. Nebo svítilna. Její absence vám zase ztíží kempování v nočních hodinách. Takovýchto drobností je přitom celá řada. I přes to přese všechno má cestování s karavanem své kouzlo. Cestovatelům nabízí nejenom svobodu, ale i možnost sblížení se. V malém karavanu zkrátka k sobě mají všichni blíž. 

Koupě versus pronájem 

V první řadě si ale karavan budete muset obstarat. Na výběr máte jeho koupi, nebo pronájem. Na občasné vyjížďky je samozřejmě výhodnější pronájem karavanu. Pokud se vám kempování zalíbí, nebo s ním třeba budete pravidelně vyrážet na ryby, zvažte jeho koupi. Pronájem i prodej karavanů je součástí portfolia společnosti Town out, v jejíž nabídce najdete kouzelné mini karavany za necelých 250 tisíc korun. Ceny pronájmů pak začínají na částce 790 Kč na den. 

Příprava karavanu

I karavan stejně jako automobil bude zapotřebí na dlouhou cestu připravit. Zkontrolovat jeho technický stav, těsnění dveří i oken stejně jako systém zamykání. Jinak by se vám mohlo stát, že jednoho dne se vrátíte z výletu a váš karavan bude vykradený. Před cestou také vyprázdněte odpadní nádrž. Myslete také na rozložení věcí v karavanu, které by navíc v něm měly být dobře upevněné. 

Výbava karavanu 

Kempaři rozhodně nejsou žádnými troškaři. Spolu se šňůrou na prádlo, kolíčky a svítilnou zmíněnými v úvodu tohoto článku se neobejdou bez nádrže na vodu, chemické toalety s příslušenstvím (chemie do WC a speciální toaletní papír pro chemická WC), kempingového nábytku, jídelního servisu, nábytku, příborů atd. Tyto nezbytnosti bývají zahrnuty v ceně pronájmu, pojedete-li karavanem vlastním, budete si je muset pořídit sami. 

Lůžkoviny a spodní prádlo

Opomenout však nesmíte ani lůžkoviny (teplé deky či spacák, polštář), ručníky a funkční oblečení (nepromokavá bunda a outdoorová obuv, funkční prádlo, trička, kalhoty, kraťasy, plavky atd.). Před cestou s v dostatečném předstihu připravte seznam a ten při balení odškrtávejte. Máte vše? V tom případě můžete vyrazit! Tak si to užijte! 

20/06/2022

Napsali o nás

Logo článku
Obytný přívěs z Turecka slibuje hodně muziky za málo peněz
Logo článku
Levný terénní karavan Panzer je jako stvořený pro zručné české kutily
Logo článku
Test: karavan Panzer 250
Logo článku
Obytňák Ares klame tělem, je dost prostorný a má vlastní koupelnu
Otevřít chat
1
Dobrý den, ráda Vám pomohu s výběrem některého z našich karavanů. Odpovídáme téměř ihned.

Míša z TownOut