20/05/2022

Kam na výlet karavanem v tuzemsku? Možností se nabízí celá řada

Tak jako hlemýžď si s sebou vozí svůj domeček, lidé s karavanem mají také k dispozici ubytování během své dovolené a nemusejí řešit, kde složí hlavu. Je to velká výhoda, zejména tehdy, když jezdíte společně se svými dětmi. V České republice se nabízí spousta oblastí, kam je možné zavítat. Co třeba si zajet do Osoblažského výběžku?

Karavan v hlavní roli

Až téměř u hranic s Polskem leží Osoblažský výběžek, nazvaný po obci Osoblaha, která patří do okresu Bruntál a která je sídlem svazku obcí Mikroregion – Sdružení obcí Osoblažska. Jestliže máte rádi prostředí bez davů lidí, věnujete se turistice nebo cyklistice, tak zde si přijdete na své. Karavan budete moct odstavit ve zdejším kempu, který je přímo v Osoblaze a který se může stát výchozím bodem pro vaše výlety do okolí. Nebojte se, že tu na nic zajímavého nenarazíte. Hned v Osoblaze je možnost se svézt úzkokolejkou, jež vede do Třemošné.

Výlet na historické pamětihodnosti

Osoblažsko je protkáno cyklostezkami i trasami pro pěší. Spojují zajímavá místa, která stojí za vidění. Karavan zanecháte v kempu a do okolí již vyrazíte po svých nebo na kole. V obci Dívčí Hrad stojí už od 13. století zámek, původně gotický hrad. Je možné nakouknout i dovnitř v rámci komentovaných prohlídek, které se tu o víkendech konají. Nad obcí Bohušov je zřícenina hradu Fulštejn, jenž pochází ze stejného století jako Dívčí Hrad. Po třicetileté válce byl opuštěn a od té doby chátrá. Dochovaly se jen zbytky palácových zdí, věže, příkopy a valy.

Ve Slezských Rudolticích je možné zavítat do zdejšího barokního zámku, který se ve své době pyšnil označením Slezské Versailles. Nyní je v něm expozice paličkované krajky, muzeum ohýbaného nábytku a expozice původního mobiliáře kapličky v Koberně.

Půjčovna karavanů

Líbilo by se vám dovolenou strávit v karavanu? Nemusíte ho hned kupovat. Půjčovna karavanů vám ho půjčí a vy alespoň zjistíte, jestli vám bude takto strávený volný čas vyhovovat. A když zjistíte, že ano, že je to přesně to, co chcete, pak teprve ho lze koupit jako zajímavou rodinnou investici. S tímto záměrem můžete kontaktovat prodejnu karavanů. 

20/05/2022

Napsali o nás

Logo článku
Obytný přívěs z Turecka slibuje hodně muziky za málo peněz
Logo článku
Levný terénní karavan Panzer je jako stvořený pro zručné české kutily
Logo článku
Test: karavan Panzer 250
Logo článku
Obytňák Ares klame tělem, je dost prostorný a má vlastní koupelnu
Otevřít chat
1
Dobrý den, ráda Vám pomohu s výběrem některého z našich karavanů. Odpovídáme téměř ihned.

Míša z TownOut