10/07/2022

S karavanem po nejkrásnějších českých jezerech

Vydejte se tentokrát prozkoumat česká jezera. V některých se vykoupete, u dalších si užijete spoustu vodních sportů a radovánek. Pobyt u vody je vždycky radost. Kromě toho u řady českých jezer najdete perfektní místa k parkování karavanu a kempy s veškerým vybavením.

Jaká jsou ta nejhezčí jezera v Česku, která jsou vhodná pro cestování karavanem? Máme pro vás několik zajímavých tipů. Pravděpodobně budete příjemně překvapení, co všechno vlastně v Česku máme.

Máchovo jezero je prostě povinností

Máchovo je místem plným romantiky, atrakcí a možností. Sice se jedná o rybník, ale je to osmá největší vodní plocha v ČR. V létě zde vody brázdí výletní parníky, skvěle se tu rybaří, v Máchově kraji to žije. A kempy? Je jich tu několik, například Autokemp Klůček, kemp Milčany a další.

Krásná jezera na Šumavě – Čertovo a Černé

Šumava je sama o sobě překrásná a zdejší ledovcová jezera stojí za vidění. Ta dvě nejznámější, jimiž jsou Čertovo a Černé, obejdete na nenáročné 8 km dlouhé procházce z parkoviště Špičácké sedlo. Karavan se dá přes noc zaparkovat třeba v Železné Rudě, v autokempu pod Belvederem.

Jezero Milada v Ústeckém kraji

Nedaleko Ústí nad Labem se nacházela těžební oblast, po rekultivaci zde však láká zejména velké jezero. Zastavte se tudy třeba cestou do Českého středohoří, Národního parku České Švýcarsko nebo Krušných hor. Je čtvrtým největším jezerem v Česku, nabízí skvělou kvalitu vody, takže se zde vykoupete. Užijete si ale i jachting a rybaření. Karavan je nutné nechat 800 m od jezera, nelze zajet až k němu, místa pro stanování pod obcí Roudníky jsou určena pouze pro stanování. S karavanem tedy musíte pátrat po kempu trochu dále v Ústeckém kraji.

K jezeru Medard bez mraků turistů

Jezero Medar je 4 km dlouhé a 1,5 km široké. Jedná se o největší české umělé jezero kousek od Sokolova. Užijte si ho letos ještě bez turistů, protože brzy bude přebudováno na rekreační oblast, bude zde přístav i možnost bydlení. Na rozdíl od dalších výše jmenovaných jezer zde nečekejte přehršel aktivit, oblast je aktuálně vhodná spíš k poklidné procházce. To se ale za pár let změní. S karavanem se lze ubytovat třeba rovnou v Sokolově, například ve vodáckém tábořišti Dronte.

Přemýšlíte o půjčování karavanu na letošní léto? Případně máte zájem o prodej karavanů? Mini karavany i opravdu luxusně vybavené kousky najdete u nás. A pak už zbývá pouze rozhodnout, k jakému jezeru se vydáte.

10/07/2022

Napsali o nás

Logo článku
Obytný přívěs z Turecka slibuje hodně muziky za málo peněz
Logo článku
Levný terénní karavan Panzer je jako stvořený pro zručné české kutily
Logo článku
Test: karavan Panzer 250
Logo článku
Obytňák Ares klame tělem, je dost prostorný a má vlastní koupelnu
Otevřít chat
1
Dobrý den, ráda Vám pomohu s výběrem některého z našich karavanů. Odpovídáme téměř ihned.

Míša z TownOut