10/06/2022

V karavanu do Chorvatska? Skvělý nápad! 

Co takhle letošní dovolenou pojmout trošku jinak? A místo v all inclusive rezortu ji strávit v karavanu? Třeba právě v Chorvatsku! 

Chorvatsko patří mezi pro Čechy nejoblíbenější prázdninové destinace. Jak by také ne. Nabízí čisté moře i pláže, sympatickou kulturu, skvělé jídlo i pití. A je od nás relativně blízko. Pro dovolenou v karavanu je tak přímo ideální. 

Buďte pány svého času

Dovolená v karavanu má své neopakovatelné kouzlo. V první řadě představuje svobodu. Pokud se vám při cestě zalíbí některé místo, jednoduše na něm zastavíte, vytáhnete stoleček a židličky a chvilku na něm pobudete. S nocováním to už může být horší. Ne všude je kempování a parkování s obytnými vozy dovolené. Informace o kempech či neplacených místech v dané zemi si proto raději obstarejte s předstihem. Shromažďují je různé weby a portály (Bez kempu, camping info či stellplatz.cz) 

Pro začínající i pokročilé nomády 

Ještě před tím si ale karavan budete muset obstarat, tedy buď si ho zakoupit či pronajmout. Pokud s kempováním začínáte, doporučujeme pronájem karavanu. Zjistíte-li, že nomádský styl cestování vám je vlastní, budete moci začít uvažovat o jeho koupi. 

Pronájem a prodej karavanů 

Kouzelné mini karavany najdete na portálu townout.cz. Karavany k pronájmu i koupi. Luxusní, rodinné i velmi odolné, s nimiž budete moci vyrazit i na offroad. Cena pronájmu mini karavanů přitom není nijak závratná. V závislosti na modelu a vybavení se pohybuje mezi 790 a 1290 Kč na den. Budete-li si karavan chtít koupit, ten nejlevější (Caretta 1500) vás se základní výbavou vyjde na něco málo přes 246 tisíc. Skutečně luxusního kempování si ale užijete v modelu Mink 2.0 Sports Camper za necelých půl milionu. 

Co neopomenout? 

A na co při cestě karavanem myslet především? V každém případě zapomeňte na kempování na divoko v přírodě, které je v Chorvatsku zakázané. Nocovat ale nesmíte ani na parkovištích a dálničních odpočívadlech. Parkovat zkrátka budete muset výhradně v kempech. Nejvíce stání určených pro karavany pak najdete na ostrově Krk či v blízkosti některých národních parků. Možné v některých případech je parkování na soukromých pozemcích, které si ale musíte domluvit s majitelem. Jinak lze cestování po Chorvatsku doporučit.

10/06/2022

Napsali o nás

Logo článku
Obytný přívěs z Turecka slibuje hodně muziky za málo peněz
Logo článku
Levný terénní karavan Panzer je jako stvořený pro zručné české kutily
Logo článku
Test: karavan Panzer 250
Logo článku
Obytňák Ares klame tělem, je dost prostorný a má vlastní koupelnu
Otevřít chat
1
Dobrý den, ráda Vám pomohu s výběrem některého z našich karavanů. Odpovídáme téměř ihned.

Míša z TownOut