10/05/2022

Jarní příprava karavanu 

Chystáte se na dovolenou v karavanu? Připomeneme vám, na jaké úkony byste se měli zaměřit především. 

Obliba kempování a cestování v obytných vozech v posledních letech razantně vzrostla. Velkou měrou k ní přispěla koronavirová pandemie, která cestování veřejnými dopravními prostředky značně omezila. Obytné karavany se zkrátka z hygienického hlediska ukázaly jako bezpečnější. A jsou jimi dodnes. 

Karavanem jen v létě? Omyl! 

Svého času bylo cestování v karavanu záležitostí pouze letního období. Dnes v nich ale díky kvalitním materiálům a důkladné izolaci můžete cestovat v podstatě celoročně. A to platí i na minikaravany, které nabízí prodejna karavanů Townout.

Myslete na zabezpečení karavanu! 

A jak karavan na cestu připravit? Prvním krokem je jeho zabezpečení. Obytné vozy a karavany jsou častým terčem zlodějů. Před jízdou proto zkontrolujte zajištění veškerých oken i dveří. Myslete ale také na bezpečnost, tedy zajištění zásuvek, plynu i vody. 

Technická kontrola karavanu 

Váš vlastní karavan, který rok stál v garáži, je také na místě podrobit důkladné technické kontrole. Vyzkoušejte, jestli fungují světla, zjistěte stav nahuštění pneumatik a podobně. A také jeho interiér dobře vyčistěte. V případě vypůjčeného karavanu za vás tyto kroky udělá půjčovna karavanů. 

Co v karavanu nesmí chybět? 

Před samotnou cestou si připravte seznam všech nezbytností, bez nichž se na cestách neobejdete. A ten rozhodně zřejmě nebude krátký. Spolu s kempingovým vybavením, kanystrem na benzín a vodu a patřičného nářadí by v něm neměly chybět lana a popruhy, spacáky, nádobí, svítilna a spousta dalších nezbytností. 

Máme pro vás nejlepší karavan

A jaký je nejlepší karavan? Ten, který vám nejlépe vyhovuje. Především rozměrově. Početná rodina se zřejmě nebude chtít těsnit v minikaravanu. Pro dvojici je ale přímo ideální. Nabízí plně vybavenou kuchyni i pohodlný prostor na spaní umožňující výhledy do okolní přírody. Chystá-li se vás však na dovolenou víc, zřejmě se budete moci porozhlédnout po nějakém prostornějším modelu. A pokud se přímo nezajímáte o prodej karavanů, můžete si jej zapůjčit. 

10/05/2022

Napsali o nás

Logo článku
Obytný přívěs z Turecka slibuje hodně muziky za málo peněz
Logo článku
Levný terénní karavan Panzer je jako stvořený pro zručné české kutily
Logo článku
Test: karavan Panzer 250
Logo článku
Obytňák Ares klame tělem, je dost prostorný a má vlastní koupelnu
Otevřít chat
1
Dobrý den, ráda Vám pomohu s výběrem některého z našich karavanů. Odpovídáme téměř ihned.

Míša z TownOut