07/06/2023

Na co si dát pozor při cestování karavanem?

Prodej karavanů je před sezonou na vzestupu. Pokud jste se rozhodli si letošní dovolenou užít prostřednictvím karavanu, určitě se vám bude hodit pár praktických rad. A to zejména v případě, pokud jste si zakoupili váš první karavan či jste využili pronájem karavanů. Jak se říká, kdo je připraven, není překvapen.

Dovolená s karavanem začíná plánováním

Jakmile máte vybraný cíl vaší dovolené, je třeba pečlivě naplánovat trasu, a to včetně zastávek na odpočinek a výhodného tankování. Dále se doporučuje si v kempu s předstihem zarezervovat místo, aby vám po příjezdu kvůli plné kapacitě nezbyly oči pro pláč. Také je vhodné si dopředu naplánovat výlety s karavanem, abyste zbytečně potom neztráceli čas.

Před první jízdou

Určitě byste si měli vyzkoušet manévrování s plně naloženým karavanem, parkování a couvání. Oproti osobnímu automobilu to je opravdu rozdíl. Nejnovější mini karavany jsou vybaveny couvací kamerou, což vám obsluhu vozu výrazně usnadní. Dále se zaměřte na správné vybavení a uložení věcí v karavanu. Lehké předměty se doporučuje umístit nahoru, středně těžké na podlahu na začátek karavanu, nejtěžší věci doprostřed. Rovněž si zkontrolujte maximální přípustnou váhu karavanu. Vyhnete se tak případné pokutě.

Na co nezapomenout?

Kromě peněz a dokumentů, které byste měli mít při ruce, je dobré myslet i na zábavu, jež vám dlouhou chvíli během cestování zpříjemní. To ocení zejména rodiče malých dětí. Vsaďte jak na kapesní deskové hry a tablety s pohádkou, tak na pohybovou aktivitu během zastávky. Přibalte míč, koloběžku nebo pálky. A samozřejmě svačinu. 

Pozor na bezpečnost

Obzvláště během nocování mimo kemp dbejte na uzamčené dveře a zavřená okna, pokud možno i stažené rolety. Nedejte šanci nenechavým zlodějům, kteří se rozhodnou pro nejsnadnější kořist. Obecně se nedoporučuje přespávat na parkovištích u benzínových pump a dálnic. Raději si najděte odlehlejší místo, které není ze silnice vidět.

07/06/2023

Napsali o nás

Logo článku
Obytný přívěs z Turecka slibuje hodně muziky za málo peněz
Logo článku
Levný terénní karavan Panzer je jako stvořený pro zručné české kutily
Logo článku
Test: karavan Panzer 250
Logo článku
Obytňák Ares klame tělem, je dost prostorný a má vlastní koupelnu
Otevřít chat
1
Dobrý den, ráda Vám pomohu s výběrem některého z našich karavanů. Odpovídáme téměř ihned.

Míša z TownOut