11/10/2022

Nejlepší výlety na víkend s přespáním v karavanu

Máte chuť se trochu oprostit od každodenního života, vyjet si na víkend někam na výlet? S karavanem je to hračka. Nemusíte nic plánovat předem, prostě vyjedete, zaparkujete v kempu a přespíte. Ale kam se vydat?

Na víkend je sice možné vyrazit i do sousedních zemí, obzvlášť pokud nežijete daleko od hranic, tentokrát se ovšem podíváme na tipy na víkendové výlety v Česku!

Jižní Morava a dobré víno

Prvním tipem je jih Moravy, kraj vinic a klidného pomalu plynoucího života. Nezasekněte se ale na celý víkend ve vinném sklípku, protože je tady toho mnohem více k vidění. Krásný je Mikulov s vinařskou expozicí na zámku, vidět musíte Lednicko-valtický areál. Jestli upřednostňujete aktivní dovolenou, vezměte si s sebou kolo, protože zde je rozsáhlá síť cyklostezek. Přímo v Lednicko-valtickém areálu.

Přespat v karavanu lze v ATC autokempu Merkur.

Krásné Krkonoše a víkend v pohybu

Na horské túry ještě není pozdě, i když v chladnějších obdobích musíte být připravení na sníh na Sněžce. Vydejte se na pohodovou vycházku, sedněte si cestou na horské chatě, dejte něco dobrého k jídlu.

Karavan zaparkujete u Jablonce nad Jizerou v kempu Zátiší nebo v kempu Jiskra Harrachov.

Pohádka v Českém Krumlově

Projít si středověké centrum, prohlédnout si místní zámek, sledovat tekoucí řeku. V Českém Krumlově to žije celoročně. Za vidění stojí gotický kostel sv. Víta, morový mariánský sloup na náměstí Svornosti, Lazebnický most (jeden ze třiadvaceti v Krumlově!). Okolo Českého Krumlova se dá dobře jezdit na kole.

V karavanu lze přespat třeba v kempu Petráškův Dvůr 5 km od centra, případně v Camping FOX zhruba 2,5 km z Českého Krumlova.

Udělejte si hezký podzim v karavanu! Ještě žádný nemáte? Ať už ho chcete rovnou koupit, nebo nejdříve vypůjčit na zkoušku, kontaktujte nás!

11/10/2022

Napsali o nás

Logo článku
Obytný přívěs z Turecka slibuje hodně muziky za málo peněz
Logo článku
Levný terénní karavan Panzer je jako stvořený pro zručné české kutily
Logo článku
Test: karavan Panzer 250
Logo článku
Obytňák Ares klame tělem, je dost prostorný a má vlastní koupelnu
Otevřít chat
1
Dobrý den, ráda Vám pomohu s výběrem některého z našich karavanů. Odpovídáme téměř ihned.

Míša z TownOut