19/07/2021

Karavanem po celé východní Moravě

Východní Morava je nádherná, a proto není až tak velkým překvapením, že danou oblast navštěvují zejména karavanisti. Poznávají půvabnou přírodu, navštěvují zajímavé turistické atrakce i kempy s přátelskou atmosférou.

Cestovat s karavanem s sebou nese spoustu předností – můžete si zvolit jakýkoliv cíl a měnit své plány ze dne na den i z hodiny na hodinu, protože nic pro vás není překážkou. Ráno se vzbudíte v Rožnově pod Radhoštěm, večer už usínáte v Bystřici pod Hostýnem. Karavan si nemusíte nutně kupovat, můžete si ho pronajmout. Moderní mini karavany SteelDrop, Caretta 1500 či Caretta off-road má v nabídce k pronájmu například i firma TownOut.

 

Rožnov pod Radhoštěm

Samotným srdcem Valašska je bezpochyby Rožnov pod Radhoštěm, kde na vás čekají Valašské muzeum s areálem Dřevěné městečko, Rožnovské pivní lázně i nedaleké Pustevny s turistickými chatkami, za jejichž návrhem stojí Dušan Jurkovič. Ve východní části Rožnova se mimo jiné nachází Jurkovičova rozhledna, odkud se otevírá panoramatický výhled na daleké okolí. Karavan můžete zaparkovat v Camping Rožnov pod Radhoštěm, kde jsou k dispozici apartmány, studia i chatky. Samozřejmě nechybí ani plocha pro stany a karavany.

Valašské Meziříčí

Valašské Athény, přesně tak se říká Valašskému Meziříčí, jehož historické centrum se dvěma zámky a malebným náměstím vás uchvátí. Moderním dílem architekta Zdeňka Plesníka je hvězdárna, kde navštívíte zajímavé přednášky. O zábavu je postaráno v krytém akvaparku, před sluncem se schováte ve velkém parku u zámku Kinských. Ve městě se nachází i první gobelínová škola, která je známá jako Moravská gobelínová manufaktura. Přímo ve městě sice není žádný kemp, Valašské Meziříčí je spíše jen taková zastávka na cestě do Bystřice pod Hostýnem.

Bystřice pod Hostýnem

Další město, které má co nabídnout, je Bystřice pod Hostýnem, kde můžete zavítat na Svatý Hostýn s bazilikou a rozhlednou. Během horkých letních dnů se osvěžíte v přehradě Bystřička, u níž se nachází také kemp Ranč Bystřička. Děti si užijí legraci na tamním dětském hřišti. Pokud se chcete projet na kole, v informačním centru, jež je k dispozici přímo v zámku, je půjčovna horských kol.

Holešov

Holešov se rozprostírá na úpatí Hostýnských vrchů a jedná se o atraktivní lokalitu pro příznivce židovských památek. Za zhlédnutí stojí renesanční Šachova synagoga, nedaleko je i židovský hřbitov se vzácnými náhrobky a na své si přijdete i v muzeu v bývalé židovské škole. Zhruba 13 kilometrů od Holešova je kemp Rusava.

19/07/2021

Napsali o nás

Logo článku
Obytný přívěs z Turecka slibuje hodně muziky za málo peněz
Logo článku
Levný terénní karavan Panzer je jako stvořený pro zručné české kutily
Logo článku
Test: karavan Panzer 250
Logo článku
Obytňák Ares klame tělem, je dost prostorný a má vlastní koupelnu
Otevřít chat
1
Dobrý den, ráda Vám pomohu s výběrem některého z našich karavanů. Odpovídáme téměř ihned.

Míša z TownOut