25/07/2021

Krkonoše se skalními hřebeny i hlubokými útvary. Kam se vydat s karavanem?

Krkonoše jsou půvabné české hory s vysokohorských charakterem, kde narazíte nejen na majestátní skalní hřebeny, ale také na hluboká údolí, nádherné vodopády a kouzelné horské louky. V obcích a vesnicích jsou stavby lidové architektury a malebné roubenky, které Krkonoším vtiskávají nezaměnitelnou atmosféru. V následujících řádcích vám prozradíme, kam byste měli zavítat s karavanem i kde s ním zaparkovat.

I do Krkonoš můžete cestovat s karavanem, ba dokonce narazíte na spoustu kempů, které mají karavanistům brány otevřené. Vyrazte za dobrodružstvím v karavanech od TownOut.

Vrchlabí

Vstupní bránou do Krkonoš je jednoznačně Vrchlabí, tedy městečko, které je celoročně vyhledávané turisty. Samotné centrum je vyhlášeno za městskou památkovou zónu. Z pamětihodností nesmíme opomenout renesanční zámek, kde v současné době sídlí městský úřad. Projít se však můžete v přilehlém zámeckém parku, kudy vede i naučná stezka.

S karavanem se zabydlíte v kempu Vejsplachy, kde je samozřejmě možnost připojení k elektrické síti. Další možností je karavan kemp Pod Liščím Kopcem zasazený do úžasné přírody. Nachází se pouze kilometr za městem a poskytuje Wi-Fi připojení v celém areálu, elektřinu, sprchy, teplou vodu, toalety, ohniště či venkovní bazén. Zapomenout nesmíme ještě na Euro Air Camp se strategickou polohou, kde jsou také připraveny přípojky pro karavany.

Trutnov

V údolí řeky Úpy se rozprostírá město Trutnov, jehož chloubou je bezpochyby hlavní náměstí, neboť je pojmenované po legendárním Krakonošovi. Pána hor tu můžete rovnou potkat, a to hned u kašny, kde má svou podobiznu. Historii vám přiblíží zdejší Muzeum Podkrkonoší, projděte se také Dračí uličkou s pomníkem trutnovské saně a procházku zakončete v dračí galerii. V Trutnově najdete i Tkalcovské muzeum a Kafírnu. V letním období využijete jednoznačně koupaliště.

S karavanem zaparkujete v perfektně vybaveném rekreačním středisku Kemp Dolce, jenž je vhodný pro rodiny s dětmi. Součástí kempu totiž je rekreační nádrž s travnatou pláží a rybník pro sportovní rybolov.

Špindlerův Mlýn

Dalším velkým lákadlem Krkonošských hor je Špindlerův Mlýn. Unikátní vysokohorské městečko je proslulé svým bílým železobetonovým obloukovým mostem, který se klene přes řeku Labe. V okolí najdete řadu turistických a cyklistických tras, jež můžete sjíždět i na koloběžkách. Ve volném čase navštivte aquapark i wellness centrum, lanové centrum a podobně.

I Špindlerův Mlýn myslí na karavanisty a nabízí kemp Špindl, a to přímo v údolí řeky Labe. V provozu je celoročně a má k dispozici 60 stání pro karavany a obytné vozy.

Vyzkoušejte naše karavany a cestujte s námi. Půjčujeme kompaktní a pohodlné mini karavany s širokou výbavou, které zvládnou jakýkoliv terén.

25/07/2021

Napsali o nás

Logo článku
Obytný přívěs z Turecka slibuje hodně muziky za málo peněz
Logo článku
Levný terénní karavan Panzer je jako stvořený pro zručné české kutily
Logo článku
Test: karavan Panzer 250
Logo článku
Obytňák Ares klame tělem, je dost prostorný a má vlastní koupelnu
Otevřít chat
1
Dobrý den, ráda Vám pomohu s výběrem některého z našich karavanů. Odpovídáme téměř ihned.

Míša z TownOut